Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
20
06
16
Nancy van Bemmel
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Nancy van Bemmel
Dossier: Inkoop
Soort:

Heineken koopt 40% van de elektriciteit niet langer in

Heineken koopt een groot gedeelte van zijn elektriciteit niet langer in, maar genereert deze zelf. Het bedrijf heeft vier windturbines op eigen terrein neergezet. Deze moeten in 40 procent van de behoefte van de Heineken brouwerij in Zoeterwoude gaan voldoen.

Volgens Duurzaam Actueel is het zeldzaam dat een bedrijf met windturbines op het eigen terrein direct gebruik kan maken van de duurzame energie. In veel gevallen komt de energie eerst op het net terecht en koop de klant groene energie van een leverancier. Heineken zet met de windmolens een belangrijke stap in het realiseren van de ambitie om in 2020 klimaatneutraal te brouwen.

Naast het windpark op het brouwerijterrein in Zoeterwoude maakt Heineken ook al gebruik van verschillende andere duurzame energiebronnen, zoals biogas uit waterzuiveringsinstallaties in Zoeterwoude en ’s-Hertogenbosch. In de brouwerij in Wijlre wordt gebruik gemaakt van een waterrad voor het winnen van groene elektriciteit. Tot slot liggen er op het dak van de brouwerij in ’s-Hertogenbosch en alle distributiecentra zonnepanelen.

Nancy van Bemmel
Door Nancy van Bemmel
Nancy van Bemmel is een gedreven journalist. Voor Inkopers-café zet ze zich graag in om inkopers snel van het allerlaatste nieuws te voorzien. Heeft u tips voor Nancy? U kunt haar mailen via: nancy@inkopers-cafe.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.