Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
26
07
12
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Koos Plegt
Dossier: Inkoop
Soort:

Helderheid in inkoop hulpmiddelen door nieuw classificatiesysteem

Nederlandse zorgverzekeraars gaan binnenkort over op het gebruik van een gemeenschappelijke CLIQ-code voor hulpmiddelen. Dit moet leiden tot een betere afstemming tussen ketenpartners.

De CLIQ-classificatie is een uniforme taal voor hulpmiddelen, die informatie geeft over het gebruik van het middel. Zo kopen bedrijven niet langer unieke producten in, maar medische oplossingen die onderling beter vergelijkbaar zijn. De implementatie van de classificatie is een gevolg van een afspraak die twintig partijen, waaronder VWS, de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, zorgaanbieders en hulpmiddelenleveranciers, al in 2008 maakten.

Zonder code straks geen inkoop meer
Op termijn is het de bedoeling dat de zorgverzekeraars hulpmiddelen zonder classificatie niet meer inkopen. Om het systeem succesvol in te voeren, gaat Zorgverzekeraars Nederland (ZN) ondersteuning bieden aan verzekeraars en leveranciers. CLIQ moet alle betrokken partijen een eenheid van taal geven en betere informatie over het gebruik van producten. De verzekeraars hopen hiermee het inkoopproces efficiënter te maken en betere managementinformatie te geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.