Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
30
01
13
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Kelly Hulshof
Dossier: Inkoop
Soort:

Helpende hand bij inkoop schone voertuigen

Het project Schone Wagenparken gaat openbare instanties en beheerders van wagenparken ondersteunen bij het uitvoeren van de Europese Richtlijn Schone Voertuigen (RVS). Deze richtlijn is opgenomen is in de nationale wetgeving van de Europese lidstaten.

Het beleid van Schone Wagenparken biedt ondersteuning bij aanbestedingen, modulaire training, kansen voor uitwisseling van informatie en tekenend advies voor bedrijven die aan de Richtlijn moeten voldoen. Dit maakt Sustainable Procurement Resource Centre bekend.

Innovatieve manieren
Als er organisaties zijn die een stapje verder willen gaan in de naleving van de RVS is dit geen probleem. Het project biedt namelijk ook ondersteuning bij innovatieve manieren om schone en energiezuinige voertuigen aan te schaffen, of zelfs te leasen.

Ondersteuning
Omdat de richtlijn onlangs is opgenomen in de nationale wetgeving, zijn er verschillende manieren om een helpende hand te bieden aan openbare instanties en beheerders van wagenparken. Zo wordt er een online discussieplatform in het leven geroepen en gaan er casestudies, richtsnoeren en een RVS-toolbox in ontwikkeling.

Door Kelly Hulshof
 Kelly Hulshof

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.