Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
06
10
14
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Koos Plegt
Dossier: Onderzoek
Soort:

Heraanbesteden logistiek en creditcard zijn dé hypes

Onderzoek naar inkooptrends in het tweede kwartaal brengt een vijftal trends naar voren. Zo loont het voor inkopers om opnieuw naar het aanbesteden van contracten voor logistiek en creditcards te kijken.

Het Accenture Spend Trends Report signaleert wereldwijd een ‘big five’ van trends op inkoopgebied in het tweede kwartaal. Zo zijn er op logistiek gebied nog steeds besparingsmogelijkheden. Europa en de Verenigde Staten kampen met dezelfde uitdagingen: een vergrijzende beroepsbevolking, meer regeldruk en toenemende loonkosten. De juiste lokale marktkennis maakt het volgens de onderzoekers mogelijk om kostenbesparingen te realiseren in de gefragmenteerde Europese markt.

Piek in creditcard sourcing
Meer bedrijven kijken naar de kosten van risico’s. Vooral CFO’s passen een rigoureuze en gestructureerde visie toe om risico’s in processen te minimaliseren. Inkoopmanagers hebben hiermee te maken. Tegelijk signaleert Accenture de afgelopen maanden ook een plotselinge piek in creditcard sourcing. Door toegenomen concurrentie in deze markt en nieuwe besparingsmogelijkheden is het interessanter dan ooit opnieuw naar deze inkoopcategorie te kijken. Voorheen hielden bedrijven jarenlang oude overeenkomsten met leveranciers aan zonder deze ooit opnieuw te bekijken.

Besparingsmogelijkheden in energie
Andere trends zijn zichtbaar in de bouw en energie. Toegenomen materiaalkosten in de bouw, zoals beton, leiden ertoe dat bedrijven hun bouwplannen op korte en lange termijn opnieuw moeten evalueren. De toenemende beschikbaarheid van hernieuwbare energiebronnen zorgt er daarnaast voor dat energieleveranciers hun prijzen meer op de vraag afstemmen. Ook dit creëert logischerwijs nieuwe mogelijkheden voor gewiekste inkopers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.