Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
29
05
07
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door webmaster
Dossier: Personalia
Soort:

Hilversum het duurzaamst. Oss goed op weg

De gemeente Hilversum presteerde in 2006 het beste van alle overheidsinstanties op het gebied van duurzaamheid. Dat is althans het oordeel van het Kenniscentrum voor Duurzaam Inkopen dat op 24 mei Hilversum beloonde met de PPPrijs. Oss kreeg de PPPluim als aanmoediging.


Hilversum was naast de gemeente Oss. Amsterdam en de overheidsinstantie Belastingdienst en het Ministerie van Buitenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties genomineerd voor het jaarlijkse compliment. PPP staat voor People. Planet en Profit.

Volgens het Kenniscentrum verdiende Hilversum de prijs doordat het duurzaamheid stevig heeft verankerd in haar aankoopbeleid en in veel projecten betrekt. Daarnaast werkt het met andere overheden en organisaties samen. Zo koopt het samen met andere gemeenten groene stroom in.

Oss kreeg de PPPluim als blijk van erkenning aan het college voor het opnemen van duurzaamheid als kwaliteitsfactor in het gemeentelijke doen en laten. De gemeente stelde in het coalitieprogramma een duurzaamheidsagenda op die zich richt op de 3 P’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.