Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
27
03
19
Jon Jonoski
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Jon Jonoski
Dossier: Duurzaam inkopen
Soort:

H&M richting volledig duurzaam textiel

H&M richting volledig duurzaam textiel

H&M wil dat in 2030 al haar kleding gemaakt wordt van duurzame materialen. In een persbericht stelt het grote stappen in die richting te zetten; 57% van de materialen die het dit jaar heeft gebruikt zouden ofwel zijn gerecycled ofwel uit een duurzame bron afkomstig zijn. Vorig jaar was dat nog het geval voor 37% van haar materialen.

Het bedrijf maakt voorts bekend eind volgend jaar volledig te willen stoppen met het inkopen van kasjmier. Volgens branchemedium RetailDetail is die stof omstreden vanwege haar ecologische voetafdruk en omdat de productie ervan dierenrechten in gevaar brengt.

Duurzaamheidscriteria
H&M zoekt nu een duurzaam alternatief voor kasjmier en stelt het gebruik ervan geleidelijk af te bouwen. Tegelijkertijd laat het bedrijf weten dat het in de toekomst wellicht het controversiële materiaal weer in de armen zal sluiten. De leveranciers van het product zouden dan wel moeten voldoen aan haar duurzaamheidscriteria.

Katoen
De modegigant stelt daarnaast ook haar toeleveringsketen transparanter te willen maken, waarbij het wil gaan werken met onafhankelijk gekeurde leveranciers. Ook stelt het in 2020 alleen nog maar te willen werken met duurzaam katoen. Nu is 95% van haar katoen duurzaam.

Jon Jonoski
Door Jon Jonoski
Jon Jonoski is een enthousiaste journalist die zich graag verdiept in de wereld van inkoop en aanbestedingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.