Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
27
11
14
Nancy van Bemmel
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Nancy van Bemmel
Dossiers: Inkoop, Onderzoek
Soort:

Hoe integer zijn inkopers in de private sector?

Het is belangrijk dat inkopers integer hun werk doen. Daar is geen twijfel over. De negatieve nieuwsberichten van de laatste maanden schetsen echter een compleet ander beeld. De focus in de berichtgeving lag hierbij vooral bij overheidsinkopers. Onder deze overheidsinkopers is onlangs een onderzoek uitgevoerd, waaruit blijkt dat een op de vier inkopers vermoedens heeft van fraude door ambtenaren of leveranciers.

Aeves-directeur Wim Nieland geeft na dit onderzoek aan, dat de enquête onder overheidsinkopers laat zien dat integriteitsproblemen bij politie en defensie ‘geen incidenten zijn, maar aan de lopende band gebeuren – bij tal van overheidsinstellingen’. Dit roept vragen op over de private sector. Hoe kijken deze inkopers aan tegen integriteit en in hoeverre is hier aandacht voor in de private sector?

Integriteit private sector
Om hierachter te komen start Aeves ook onder de inkopers in de private sector een onderzoek. Het betreft een korte enquête, specifiek voor mensen die bij private organisaties werken en met inkoop te maken hebben.

Deelnemen
Deelnemen via deze link is mogelijk tot en met vrijdag 19 december. De resultaten van dit onderzoek worden in januari 2015 op InkopersCafe.nl gedeeld.

Nancy van Bemmel
Door Nancy van Bemmel
Nancy van Bemmel is een gedreven journalist. Voor Inkopers-café zet ze zich graag in om inkopers snel van het allerlaatste nieuws te voorzien. Heeft u tips voor Nancy? U kunt haar mailen via: nancy@inkopers-cafe.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.