Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
27
02
18
Samira Huibregtse
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Samira Huibregtse
Dossier: Logistiek
Soort:

Hoge transportprijzen in vierde kwartaal 2017

Hoge transportprijzen in vierde kwartaal 2017

De transportprijzen zijn in het vierde kwartaal van 2017 flink gestegen. De index, 107.9, is nog nooit zo hoog geweest. In vergelijking met het derde kwartaal, zijn de prijzen van het vierde kwartaal met 6 procent gestegen. Ten opzichte van het vierde kwartaal van 2016, zijn de prijzen in 2017 met 14 procent toegenomen. Een flinke prijsstijging dus, volgens Logistiek.nl.

Deze cijfers komen uit het rapport van de Transport Market Monitor (TMM). Volgens Erik van Dort, supply chain director bij Capgemini, hebben vervoerders goede prijzen gekregen voor hun diensten in 2017. Hij is benieuwd wat het eerste kwartaal van 2018 gaat bieden. Volgens hem is het eerste kwartaal altijd een traag kwartaal, maar het zal interessant zijn om te zien of het huidige tekort aan chauffeurs gaat leiden tot hogere prijzen dan normaal.

Transportcapaciteit
Het huidige tekort aan chauffeurs neemt wel af, maar zit al sinds het tweede kwartaal van 2017 onder het gemiddelde. Toch steeg de transportcapaciteit met 6 procent naar 71.8 in het vierde kwartaal van 2017, maar in vergelijking met vorig jaar, daalde het met bijna een vierde.

Dieselindex en European Trade Flow Index
Ook de dieselindex steeg, in vergelijking met het vorige kwartaal, met zo’n 10 procent naar een indexwaarde van 82.7. De European Trade Flow Index daalde met 0,8 procent in het vierde kwartaal van 2017.

Transport Market Monitor
Transport Market Monitor (TMM) is onderdeel van Transpoereon en Capgemini Consulting. Het is een kwartaalpublicatie over de dynamiek van de transportmarkt en is gebaseerd op het logistieke platform van Transporeon.

Samira Huibregtse
Door Samira Huibregtse
Samira Huibregtse is een jonge, enthousiaste journalist die met plezier op zoek gaat naar interessant nieuws in de wereld van inkopen en aanbesteden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.