Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
01
12
16
Samira Huibregtse
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Samira Huibregtse
Dossier: Inkoop
Soort:

Hogere prijs voor melk

Melkveehouders die aangesloten zijn bij FrieslandCampina ontvangen een hogere prijs voor hun melk. Het zuivelbedrijf uit Amersfoort stelt de garantieprijs, het bedrag dat FrieslandCampina gegarandeerd maandelijks uitbetaald, voor de vierde keer op rij naar boven bij. Dit schrijft Financieel Dagblad.

In december zullen de boeren 37,50 eurocent voor elke kilogram melk ontvangen van FrieslandCampina. Dit is een verhoging van 4,50 eurocent, zoals te zien is op de website van FrieslandCampina. Deze verhoging van prijs was het gevolg van een te laag ingeschatte waarde van de melkprijzen. De melk staat daardoor weer op hetzelfde niveau als ruim twee jaar geleden.

Afnemende melkproductie
In heel Europa verhogen zuivelconcerns hun prijzen. FrieslandCampina zegt dat de verhoging komt door ‘wereldwijd afnemende melkproductie bij een stabiele vraag’. Maar FrieslandCampina had de ingeschatte melkprijzen ook verkeerd geschat. Het bedrijf verwacht dat de prijzen voor andere zuivelproducten, zoals melkpoeders, boter en kaas, licht zullen stijgen.

Kostprijs
Nu boeren 37,50 eurocent ontvangen voor elke kilo melk, produceren een groot aantal boeren boven de kostprijs van 34 cent per kilo. Over heel 2016 komt de garantieprijs nog uit op ongeveer 28 cent per kilo. FrieslandCampina gaat daarbij uit van een gemiddelde levering van 600.000 kilo melk per bedrijf per jaar.

Samira Huibregtse
Door Samira Huibregtse
Samira Huibregtse is een jonge, enthousiaste journalist die met plezier op zoek gaat naar interessant nieuws in de wereld van inkopen en aanbesteden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.