Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
11
11
09
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Onbekend
Dossier: NEVI
Soort:

Hogeschool Rotterdam sluit convenant met stichting Nevi examens

Hogeschool Rotterdam heeft een convenant getekend met de Nederlandse Vereniging voor Inkopers (NEVI). Met de ondertekening van het convenant bundelen beide organisaties hun krachten om praktijkgerichte studenten af te leveren aan de arbeidsmarkt met een goede basiskennis van inkoop.

Sinds vijf jaar biedt Hogeschool Rotterdam de minor Inkoopmanagement aan derde en vierdejaars studenten aan. Dit zijn met name studenten van de opleidingen Logistiek en Economie, Logistiek en Technische Vervoerskunde en Facility Management. De onderwijsblokken van de minor zijn afgestemd op de programmaonderdelen van de NEVI 1 opleiding. Beide organisaties streven ernaar deze onderdelen gelijk te laten lopen zodat studenten, eenmaal werkzaam in de praktijk, eenvoudig deel kunnen nemen aan NEVI 2. De studenten die de minor Inkoopmanagement volgen kunnen op basis van het convenant vrijstelling aanvragen voor één of meerdere modules (afhankelijk van de opleiding) van NEVI 1.

Praktijkervaringen maken al een belangrijk onderdeel uit van de minor. Zo worden er veelvuldig gastdocenten ingezet die afkomstig zijn uit het inkoop-vakgebied en voeren studenten praktijkopdrachten uit voor organisaties en bedrijven. Met de ondertekening van het convenant is er weer een nieuwe stap gezet in een goede aansluiting op de arbeidsmarkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.