Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
21
01
04
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door webmaster
Dossier: E-procurement
Soort:

Hoogste olieprijs sinds tien maanden

NEW YORK/LONDEN - De olieprijzen zijn dinsdag naar het hoogste niveau in tien maanden gestegen. Een vat Amerikaanse lichte olie (van 159 liter) voor levering in februari bereikte in New York een piek van 36.20 dollar. 1.13 dollar meer dan maandagavond.

In Londen stegen de prijzen van een vat Noordzee-olie ook flink. Handelaren maakten zich zorgen over de sluiting van een grote raffinaderij in Algerije na een grote explosie die zeker 23 mensen het leven heeft gekost.

Kou

Ongewoon koude temperaturen in de Verenigde Staten dreven de afgelopen tijd de olieprijzen al flink op. omdat de voorraden daardoor steeds verder slinken. Sinds september. toen het oliekartel OPEC besloot om de olieproductie te beperken. zijn de Amerikaanse olieprijzen ruim 8 dollar per vat gestegen.

Algerije is 's werelds op een na grootste exporteur van vloeibaar gas. Ook gaan vele Algerijnse olieproducten naar Europa. De explosie had maandag plaats in een productieafdeling van vloeibaar gas in Skikda. maar uit veiligheidsoverwegingen is de gehele raffinaderij in de havenstad gesloten.

bron : www.nu.nl/economie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.