Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
19
04
Redactie
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Redactie
Dossier: Inkoop
Soort:

Horecaondernemers bezuinigen op inkoop

Horecaondernemers zijn in deze tijd snel geneigd te bezuinigen op hun inkoop. Maar het mag niet ten koste van de kwaliteit gaan. Dat blijkt uit een onderzoek van HTC Advies Horeca, Recreatie en Catering. Voor het blad Horeca Entree werd een panel van horecaondernemers naar hun inkoopbeleid gevraagd.

Uit het onderzoek blijkt onder meer dat de meeste ondernemers in de horeca de inkoop vaak in eigen handen houden. Wel zijn koks vaak betrokken bij de inkoop van verse producten. Ook kwam naar voren dat de ondernemers vaak inkopen bij groothandels. Opvallend was dat er ook in de horeca steeds meer duurzaam wordt ingekocht. Duurzame producten zouden van betere kwaliteit zijn en beter voor het milieu. Ook spelen de horecaondernemers daarmee  in op verandere eetgewoonten van de consument.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.