Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
13
02
13
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Linsey Knol
Dossier: Economie
Soort:

Hyundai staat leveranciers financieel bij

Hyundai Motor Group heeft plannen aangekondigd om financiële bijstand te verlenen aan leveranciers. De autofabrikant wil een programma hiervoor uitbreiden van driehonderd naar vijfduizend leveranciers.

Omdat de verkoop van auto’s momenteel niet goed loopt en wisselkoersen volatiel dreigen te blijven, besluit Hyundai om leveranciers financieel bij te staan. Het autobedrijf heeft vier ondersteunende programma’s ontwikkeld, om zo gedeelde groei veilig te stellen. Hyundai heeft deze programma’s inmiddels opgenomen in productontwikkeling en nieuwe faciliteiten.

Online systeem
Hyundai ontwikkelde voor het bijstandsprogramma een online systeem waarin leveranciers contractplannen en driewekelijkse prestaties kunnen plaatsen. Het systeem wordt nu gedetailleerder en de fabrikant wil hier informatie over productontwikkeling en toekomstvisies delen met leveranciers. Hiermee laat Hyundai zien dat het initiatieven neemt om de samenwerking tussen het bedrijf en leveranciers te verbeteren.

Redders in nood
De laatste tijd zijn er vaker initiatieven van OEM’s om leveranciers te helpen. Zo ondernamen Ford en GM onlangs gezamenlijk actie om een belangrijke Australische leverancier uit de financiële problemen te halen. Dit deden zij door garant te staan voor een schuld van 6,5 miljoen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.