Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
04
03
14
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Koos Plegt
Dossier: Economie
Soort:

Inkopers zien ruimte voor toegevoegde waarde ICT

Inkopers van ICT-diensten zien de komende maanden ietwat zonnig tegemoet. Onzekerheid over budgetten blijft, maar zij verwachten een groei in bestedingen aan verschillende productcategorieën.

Een en ander blijkt uit marktonderzoek door Pb7 onder ICT-inkopers. Ook bestudeerden de onderzoekers de omzetontwikkeling van enkele grote ICT-dienstverleners (Atos, Capgemini, KPN ITS en Ordina). In vergelijking met een eerdere meting in oktober 2013 zijn er nu minder organisaties die een afname in uitgaven verwachten. Voor 2014 verwachten inkopers een groei in advisering, projecten en managed services, evenals in training en onderhoud.

Opvallend is dat hoewel het sentiment over het algemeen genomen lijkt te zijn verbeterd, er ook sprake is van een matiging. In oktober 2013 waren er namelijk meer bedrijven die een sterke groei verwachten en ook is in februari 2014 het aantal onzekere bedrijven iets toegenomen.

Trend
De verbetering in het laatste rapport is dus een voorzichtige. Een belangrijke trend is dat organisaties meer dan ooit op zoek zijn naar toegevoegde waarde. De laatste jaren zijn er veel innovaties geweest op onder meer het gebied van cloud, big data en social media. Dienstverleners die dit op grote schaal kunnen toepassen en daarmee organisaties competitiever maken, kunnen volgens de onderzoekers groei realiseren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.