Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
13
04
10
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Eline van den Broek
Dossier: Inkoop
Soort:

ICT en inkoop politie moeten efficiënter

De financiële situatie bij de voorziening tot samenwerking Politie Nederland (vtsPN) is nijpend. Dat laat de organisatie, die de ICT en de centrale inkoop voor de politie verzorgt, deze week weten. ‘Zwaargewichten’ uit de rijksdienst, de politieorganisatie en de vtsPN moeten een periode van zes tot acht maanden de meest urgente ict- en bedrijfsvoeringsproblemen oplossen. De korpschefs zouden de maatregelen steunen.

De inkooporganisatie van de politie sloot het boekjaar 2009 met een verlies van 27,4 miljoen euro af. Om de financiële tekorten op te lossen moet het interventieteam structurele bezuinigingen van ten minste 26 miljoen euro realiseren. De organisatie denkt dat onder meer te bereiken door een flinke vermindering van het aantal externen.

Door de financiële situatie zullen (vernieuwings)projecten worden stilgelegd of vertraagd. Het interventieteam zal daarnaast technische verbeteringen doorvoeren in de rekencentra van de vtsPN naar aanleiding van recente ICT-storing in Noord- en Oost-Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.