Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
07
03
17
Nancy van Bemmel
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
1
Door Nancy van Bemmel
Dossier: Grondstoffen
Soort:

IEA waarschuwt voor olietekort

Het Internationaal Energieagentschap (IEA) stelt dat er over een paar jaar een flink tekort aan minerale oliën dreigt, als er niet voldoende wordt geïnvesteerd in nieuwe olievelden. Als er een tekort ontstaat, is er een risico dat de prijs van aardolie aanzienlijk stijgt, aldus het agentschap in zijn voorspellingen voor de komende vijf jaar.

De komende drie jaar zullen er geen problemen zijn op de internationale oliemarkt. De aanvoer zal daarna echter flink terugvallen. Het uiteenlopen van vraag en aanbod zal in 2022 resulteren in een flinke marktkrapte, schrijft het FD op basis van het rapport van het IEA.

In de komende jaren zal het aanbod in de Verenigde Staten, Canada, Brazilië en andere producerende landen toenemen. Als de investeringen op het lage niveau van 2015 en 2016 blijven, dan kan deze groei stilvallen, waarschuwt het agentschap. IEA constateert dat de investeringen in de schalie-industrie toenemen, maar dat de uitgaven begin dit jaar geen hoop geven.

Het rapport over de oliemarkt heeft volgens het FD weinig directe gevolgen gehad voor de olieprijs.

Nancy van Bemmel
Door Nancy van Bemmel
Nancy van Bemmel is een gedreven journalist. Voor Inkopers-café zet ze zich graag in om inkopers snel van het allerlaatste nieuws te voorzien. Heeft u tips voor Nancy? U kunt haar mailen via: nancy@inkopers-cafe.nl

Reacties:

  • Danny | 01-05-2017 om 10:57

    Tegen die tijd zullen vele voertuigen al elektrisch zijn, waardoor ook de vraag naar olie sterk zal afnemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.