Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
05
03
10
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Eline van den Broek
Dossier: Inkoop
Soort:

Ierse inkopers moeten economische en sociaal welzijn bevorderen

Inkopers in de publieke sector in Noord-Ierland moeten de drie miljoen pond van de overheid voor publieke aanbestedingen besteden om ‘economisch en sociaal welzijn’ te bevorderen. Dat lieten Ierse politici onlangs weten.

Volgens de woordvoerder van de links-nationalistische partij, Jennifer McCann, zou de lokale gemeenschap gebaat zijn bij meer afspraken met kleine Noord-Ierse leveranciers. De Ierse minister van Financiën van de unionistische partij DUP liet in reactie weten dat tussen 2006 en 2009 maar liefst 76 procent van alle contracten werden gesloten met lokale bedrijven, waarvan de meerderheid midden- en kleinbedrijf. In de bouw was dat zelfs 90 procent.

De commissie voor Financiën en Personeel in het parlement, waar McCann voorzitter van is, heeft aanbevelingen gedaan hoe de publieke sector de aanbestedingen kan benutten om sociale en economische doelen te bereiken. Zo zou er, volgens de Ierse politici, een ‘grote en stabiele’ markt moeten komen voor kleine bedrijven. Daarbij zouden inkopers geen grootschalige afspraken mogen maken, tenzij de overheid kan bewijzen dat die noodzakelijk zijn. De overheid zou volgens de commissie wel moeten komen met een duidelijke definitie van ‘sociaal welzijn’ en de maatstaf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.