Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
05
11
15
Nancy van Bemmel
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Nancy van Bemmel
Dossier: Inkoop
Soort:

IKEA gaat voor duurzame inkoop

IKEA gaat voor duurzame inkoop

IKEA koopt uitsluitend nog katoen afkomstig van duurzame bronnen en geproduceerd volgens de richtlijnen van het Better Cotton Initiative (BCI). IKEA dringt daarmee de schadelijke impact van katoenteelt op het milieu terug en tilt tegelijkertijd de arbeidsomstandigheden naar een beter niveau.

Bij katoenteelt volgens de richtlijnen van BCI wordt er minder water, kunstmest en pesticiden gebruikt en dit levert tegelijkertijd meer inkomen op voor de katoenboeren. IKEA koopt katoen voornamelijk in India, Pakistan, Turkije, China, de Verenigde Staten en Brazilië.

Impact op mens en milieu
“We zijn heel trots dat we de eerste grote retailer zijn die dit doel heeft bereikt”, laat Lisen Wiren, Country Sustainability Manager van IKEA Nederland weten in een persbericht. “Bij IKEA zoeken we continue naar manieren om de impact van onze operatie op mens en milieu zoveel mogelijk te reduceren. Maar we zijn nooit klaar, dus ons volgende doel is om nieuwe manieren te vinden, waarmee we katoenboeren blijven ondersteunen in duurzame katoenproductie.”

Nederlandse Klimaatcoalitie
Het woonwarenhuis heeft zich tevens aangesloten bij de Nederlandse Klimaatcoalitie. Hiermee geeft IKEA aan om voor 2050 klimaatneutraal te ondernemen. Zelf wil het bedrijf al vanaf 2020 wereldwijd volledig energieneutraal zijn. Door investeringen in onder andere duurzame energiewinning, ligt IKEA naar eigen zeggen op koers om deze ambitie te realiseren.

Nancy van Bemmel
Door Nancy van Bemmel
Nancy van Bemmel is een gedreven journalist. Voor Inkopers-café zet ze zich graag in om inkopers snel van het allerlaatste nieuws te voorzien. Heeft u tips voor Nancy? U kunt haar mailen via: nancy@inkopers-cafe.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.