Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
22
06
16
Nancy van Bemmel
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Nancy van Bemmel
Dossier: Duurzaam inkopen
Soort:

Ikea voorloper inkoop duurzaam katoen

Ikea voorloper inkoop duurzaam katoen

Ikea scoort het beste bij het inkopen van duurzaam geproduceerd katoen. Dat blijkt uit de Sustainable Cotton Ranking van Pesticide Action Network, Solidaridad en het WNF. Het onderzoek is uitgevoerd door de vergelijkingswebsite Rank a Brand. 37 merken, die wereldwijd de meeste katoen inkopen, zijn op drie onderdelen gemeten: beleid, traceerbaarheid, inkoop en gebruik.

De meeste punten waren te verdienen met goede prestaties op het gebied van inkoop en gebruik. Hierbij werden merken beoordeeld op de hoeveelheid Better Cotton, Cotton made in Africa, biologisch en Fairtrade-katoen zij in hun producten gebruiken, schrijft Duurzaam Bedrijfsleven.

Ranglijst
Uit de ranglijst blijkt dat slechts 8 van de 37 onderzochte merken duurzaam katoen inkopen en gebruiken. Na Ikea volgen de merken C&A, H&M, Adidas, Nike en M&S. In oktober 2015 liet Ikea al weten wereldwijd alleen nog 100 procent duurzaam geproduceerd katoen te gebruiken voor de productie van onder andere dekbedden, kussens en gordijnen.

Gangbaar katoen
Volgens WNF laten veel topondernemingen het nog afweten als het gaat om de inkoop van duurzaam katoen. De inkoop van duurzaam katoen is volgens hem eenvoudiger dan ooit. 10 tot 13 procent van het wereldwijde katoenaanbod is duurzaam, maar minder dan een vijfde hiervan wordt als duurzaam katoen verkocht. De rest wordt als gangbaar katoen verkocht, omdat 80 procent van de topmerken en retailers geen duurzaam katoen inkopen.

Nancy van Bemmel
Door Nancy van Bemmel
Nancy van Bemmel is een gedreven journalist. Voor Inkopers-café zet ze zich graag in om inkopers snel van het allerlaatste nieuws te voorzien. Heeft u tips voor Nancy? U kunt haar mailen via: nancy@inkopers-cafe.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.