Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
14
12
16
Samira Huibregtse
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Samira Huibregtse
Dossier: Duurzaam inkopen
Soort:

Ikea werkt aan duurzaamheid

Ikea werkt aan duurzaamheid

Ikea is hard bezig met een zo duurzaam mogelijke manier van werken. Zowel in het bedrijf zelf, als bij de consumenten thuis. Op 7 december maakte Ikea bekend dat er 1 miljard euro extra wordt geïnvesteerd in duurzaamheid. Dit staat in het duurzaamheidsverslag over het financiële jaar 2016.

Ikea koopt, volgens duurzaambedrijfsleven.nl, al het katoen en 61 procent van het hout in bij duurzame bronnen. Daarnaast heeft Ikea als doel om in 2020 evenveel hernieuwbare energie te produceren als de hoeveelheid energie dat Ikea gebruikt in zijn eigen bedrijfsvoering. Dit streven is opgenomen in het People & Planet Positive-strategie. Op dit moment is 71 procent van het totale energiegebruik van Ikea hernieuwbare energie.

Keukendeuren
Daarnaast heeft Ikea nieuwe keukendeuren geïntroduceerd. Deze zijn gemaakt van volledig hergebruikt hout en zijn afgewerkt met een laag van gerecycled plastic. De keukendeuren zijn naar eigen zeggen het toonbeeld van ‘Democratic Design’, een manier van ontwerpen die Ikea gebruikt. ‘Democratic Design’ houdt in dat er een juiste combinatie van vorm, functie, duurzaamheid en een lage prijs wordt gebruikt.

Samira Huibregtse
Door Samira Huibregtse
Samira Huibregtse is een jonge, enthousiaste journalist die met plezier op zoek gaat naar interessant nieuws in de wereld van inkopen en aanbesteden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.