Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
13
09
18
Jon Jonoski
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Jon Jonoski
Dossier: Global
Soort:

Implementatie nieuw voorraadsysteem Lidl mislukt

Implementatie nieuw voorraadsysteem Lidl mislukt

Lidl stopt met de implementatie van een nieuw softwaremanagementsysteem voor voorraadbeheer. De retailer was zeven jaar bezig met het project en is er 500 miljoen euro aan kwijtgeraakt, maar is nu gedwongen de stekker er uit te trekken. Volgens bestuursvoorzitter Jesper Hoyer waren de oorspronkelijk gedefinieerde strategische doelen niet mogelijk te realiseren tegen aanvaardbare kosten.

Lidl besloot in 2011 haar eigen voorraadbeheer oplossing ‘Wawi’ te vervangen door ‘eLWIS’, gebaseerd op SAP-software. Volgen Duitse media leek de implementatie in eerste instantie goed te gaan, totdat SAP ontdekte dat Lidl zijn voorraadsysteem op inkooprijzen baseerde, terwijl haar eigen software gebruik maakt van retailprijzen.

Toenemende kosten
Lidl weigerde met de methode van SAP mee te gaan, waardoor de software moest worden aangepast. Daardoor namen de kosten toe en de efficiëntie af. Duitse bronnen melden bovendien dat het bestuur van de supermarkt te weinig besefte dat het veranderen van de software voor voorraadbeheer betekent dat ook alle andere IT-processen herziend moeten worden.

Nieuwe technologieën
De implementatie van de nieuwe-software nam uiteindelijk zoveel tijd in beslag dat het werd ingehaald door nieuwe technologieën. Lidl heeft nu besloten om terug te keren naar haar oude voorraadsysteem. Eerder beweerde het nog dat deze ‘de limieten van zijn levensvatbaarheid’ heeft bereikt.

Jon Jonoski
Door Jon Jonoski
Jon Jonoski is een enthousiaste journalist die zich graag verdiept in de wereld van inkoop en aanbestedingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.