Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
19
12
14
Nancy van Bemmel
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Nancy van Bemmel
Dossier: Duurzaam inkopen
Soort:

Duurzaamheid in India integraal voor bedrijfsvoering

Indiase ondernemingen beschouwen duurzaamheid in toenemende mate als een integraal onderdeel van de bedrijfsvoering. In 2014 hebben Indiase bedrijven $34 miljard geïnvesteerd in groene ICT en technologie. Dit is ruim 14 procent meer dan in 2013, meldt duurzaambedrijfsleven.nl, op basis van een onderzoek van Gartner.

Uiteindelijk leiden deze inspanningen en aanvullende wetgeving ertoe dat groene technologie en duurzaam ondernemen in India gemeengoed worden. Vanwege de klimaatverandering kijken bedrijven in India verder dan de financiële prestaties.

Duurzame initiatieven
Het overgrote deel van de Indiase bedrijven hebben ten minste één duurzaam initiatief, dat moet leiden tot lagere operationele kosten. De sectoren, die een groot impact op het milieu hebben, zoals de olie- en gasindustrie, mijnbouw en andere maakindustrieën zijn hierin koplopers. De ICT-sector bevindt zich daar vlak achter. Telecombedrijven en de banksector behoren tot de achterblijvers.

Nancy van Bemmel
Door Nancy van Bemmel
Nancy van Bemmel is een gedreven journalist. Voor Inkopers-café zet ze zich graag in om inkopers snel van het allerlaatste nieuws te voorzien. Heeft u tips voor Nancy? U kunt haar mailen via: nancy@inkopers-cafe.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.