Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
06
10
14
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Koos Plegt
Dossier: Outsourcing
Soort:

Indiase leveranciers nog belangrijker voor Apple

IT-bedrijf Apple is niet alleen voor haar productie afhankelijk van Aziatische toeleveranciers, maar heeft ook de IT elders ondergebracht.

Er was al veel bekend over de outsourcing door Apple van de productie van iPhones en iPads. Via toeleverancier Foxconn zijn naar schatting zelfs een half miljoen Chinezen aan het werk voor het bedrijf. Maar hoe zat het eigenlijk met de IT? Een analyse door HfS Research wijst uit dat Apple alle softwaretechnologie uitbesteedt die niet met de eigen producten te maken hebben. Vrijwel alle IT-processen, waaronder bedrijfsapplicaties en Business Intelligence, zijn ondergebracht bij Indiase leveranciers, waaronder TCS, Infosys en Wipro.

Afhankelijk
Wat opvalt in het onderzoek is dat Apple hevig afhankelijk is van buitenlands talent. Zo vroeg Apple in de periode 2011-2013 voor 2800 Indiërs een werkvergunning in de Verenigde Staten aan. India is hoe dan ook een belangrijk ingrediënt geworden in Apple’s ‘secret sauce’, zo schrijft ook de Times of India. Naast dat een groot deel van al het ondersteunde werk in software, service en support gedaan wordt door Indiase leveranciers is ook nog eens een derde van alle IT-medewerkers van Apple zelf afkomstig uit het land.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.