Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
31
07
13
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Koos Plegt
Dossier: Onderzoek
Soort:

Infographic: Supply chain van 3D-printing

3D-printing gaat de maakindustrie ingrijpend veranderen. Printers die massaproducten ter plaatse ‘afdrukken’ die voorheen uit fabrieken in het verre oosten kwamen; de impact op de supply chain is enorm.

Hoezeer 3D-printing een ‘disruptive’ techniek die vraagt om een nieuwe benadering van productie, logistiek en ketens, illustreert een infographic van Jones Lang LaSalle. Het Londense investeringsbedrijf publiceerde op de eigen website een plaat waarop de impact van 3D-printing op wereldwijde supply chains in heldere beelden gevat wordt.

Volgens Jones Lang LaSalle heeft 3D-printing het potentieel om op de langere termijn bepaalde productieprocessen en supply chains te transformeren. In plaats van dat bijvoorbeeld sportschoenen gefabriceerd worden in een Chinese fabriek, kunnen deze ook gemaakt worden op kleinschalige locaties overal ter wereld, dichtbij de consument. Dit brengt lagere logistieke kosten en een verlaagde carbon footprint met zich mee.

Van push naar pull
Lokaal geprinte en gedistribueerde goederen maken korte lead times mogelijk en meer maatwerk. Het leveren van producten richting de eindgebruiker gaat ook meer van ‘push’ (in grote partijen door het distributienetwerk) naar ‘pull’ door de consumentenvraag. Niet ondenkbaar lijkt dan bijvoorbeeld een scenario waarin de consument in een online winkel zelf een sportschoen ontwerpt, een printopdracht geeft en deze de volgende dag thuis afgeleverd krijgt.

http://www.joneslanglasalle.eu/EMEA/EN-GB/Pages/the-impact-of-3D-printing-on-supply-chains-infographic.aspx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.