Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
09
07
15
Nancy van Bemmel
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Nancy van Bemmel
Dossier: Onderzoek
Soort:

Inhuur extern personeel: HR of Inkoop?

Het inhuren van interim professionals door organisaties is de afgelopen jaren geprofessionaliseerd. Dit geldt voor de groei van het aantal externen, de posities waarop ze ingezet worden en een groeiend besef dat ook externen onderdeel uitmaken van het menselijk kapitaal van organisaties, zo laat ZiPconomy weten.

De groeiende aandacht voor ‘inhuur’ zorgt voor meer centralisering en een grotere rol voor de afdeling ‘inkoop’ of ‘HR/recruitment’. Welke aanpak wordt er gekozen? Gaat het bedrijf werken met preferred suppliers, de markt juist breed benaderen of actief op zoek naar de beste kandidaten?

ZiPconomy is een onderzoek gestart, waarmee zij in kaart willen brengen welke trends er zijn. Daarnaast zal uit de resultaten blijken hoe organisaties omgaan met het organiseren van inhuur en het beleggen van verantwoordelijkheden op verschillende momenten in het inhuurproces. Organisaties maken daarbij verschillende keuzes. De vraag “Inhuur: HR of Inkoop?” is dan ook geen goed/fout vraag.

U kunt deelnemen aan dit onderzoek door deze vragenlijst (20 vragen, vijf minuten) in te vullen. De uitkomst van dit onderzoek zal half september op InkopersCafe.nl gedeeld worden.

Nancy van Bemmel
Door Nancy van Bemmel
Nancy van Bemmel is een gedreven journalist. Voor Inkopers-café zet ze zich graag in om inkopers snel van het allerlaatste nieuws te voorzien. Heeft u tips voor Nancy? U kunt haar mailen via: nancy@inkopers-cafe.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.