Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
23
07
08
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door webmaster
Dossier: Duurzaam inkopen
Soort:

?Inkoop bij ziekenhuizen te veel gericht op kostenreductie?

Studenten van de NEVI Masterclass Strategic Purchasing Management hebben onderzoek gedaan naar de kritische succesfactoren voor de professionalisering van de inkoopfunctie bij algemene ziekenhuizen. Conclusie: de focus ligt nog te veel op kostenreductie en er is gebrek aan samenwerking. visie en strategie. Het onderzoek werd begeleid door prof.dr. Arjan J. van Weele.


De studenten van de Eindhovense TIAS Business School interviewden 35 stakeholders in een praktijkonderzoek en concludeerden dat ziekenhuizen en zorgverzekeraars werken volgens het confrontatiemodel en dat leveranciers nauwelijks benut worden als bron van innovatie en procesverbetering. De studenten menen dat er ingrijpende maatregelen nodig zijn om de inkoopfunctie bij ziekenhuizen naar een professioneler niveau te liften.

In het gisteren gepubliceerde artikel van Patrick Goes van DPA Supply Chain People werd al geconcludeerd dat ziekenhuizen nog te regionaal inkopen terwijl een (internationale) inkoopsamenwerking tot veel besparingen en kwaliteitsverbetering zou kunnen leiden. Hoewel de Eindhovense Masterclass studenten niet specifiek ingaan op samenwerking over de landsgrenzen. noemen zij de matige samenwerking in de zorgketen als ??n van de zes cruciale verbeterpunten.

Bron: NEVI

Verwante artikelen:

Hoe Nederlandse ziekenhuizen meer krijgen voor minder!

Helmonds ziekenhuis winkelt over de grens
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.