Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
17
08
10
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Koos Plegt
Dossier: Inkoop
Soort:

Inkoop catering kan vaak beter

De inkoop van bedrijfscatering is nog geen sinecure. Te vaak nemen bedrijven niet goed de tijd om over de invulling van catering na te denken. Dat constateert Manfred Hoogveld (DPA Supply Chain).

Er spelen diverse trends in cateringland. Duurzaamheid is er – hoe kan het ook anders – één, evenals een grotere aandacht voor presentatie en sfeer. Waardoor bedrijfsrestaurants steeds meer gaan lijken op volwaardige horecagelegenheden. Verder willen zowel werknemers als werkgevers gezond eten op het menu, maar van betutteling houdt natuurlijk niemand.

Do’s
Er zijn drie grote cateringbedrijven actief: Soxedo, Albron en Eurest. Manfred Hoogveld, Managing Consultant bij DPA Supply Chain, schreef het artikel ‘Inkoop van Catering’, dat hij publiceerde op de website van zijn werkgever. Te vaak, zo constateert hij, gebeurt het dat bedrijven niet goed de tijd nemen om over de invulling van de catering na te denken. Waardoor het binnen de contractperiode nodig is problemen op te lossen, die wellicht te voorkomen waren. Te denken valt aan financiering, maar ook het aanbod van artikelen (bijvoorbeeld biologische artikelen of niet?). Andere ‘do’s’ zijn het houden van een marktconsultatie en het nadenken over de vraag of je ook automaten van de cateraar wilt afnemen.

Echte ‘don’ts’ zijn volgens Hoogveld het afsluiten van een te lang of kort contract en het niet betrekken van de organisatie bij het wisselen van cateraar. Niemand zit te wachten op weerstand binnen de organisaties omdat medewerkers zich ineens geconfronteerd zien met veel duurdere broodjes…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.