Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
16
01
12
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Rosa de Buisonjé
Dossier: Inkoopboeken
Soort:

Inkoop duurzame soja moet in stappen naar buitenland

Het convenant ‘Intentieverklaring Voor Ketentransitie Naar Verantwoorde Soja’ is onlangs ondertekend door een fors aantal grote bedrijven en organisaties. Met deze ondertekening is zo’n 90 procent van de markt vertegenwoordigd. Het initiatief wordt door de gehele supply chain toegepast.

Jan Nicolai, programmadirecteur Soja en Palmolie bij het Initiatief Duurzame Handel, legde tijdens het International Supply Management Congres uit hoe belangrijk het is dat iedereen meedoet. “Het gaat er voornamelijk om dat die duurzaamheid door de gehele supply chain wordt toegepast. Wordt de duurzame soja niet door Nederlandse partijen ingekocht, dan ben je weer terug bij af”, aldus Nicolai.

Vraag om duurzame soja
Het convenant is ondertekend door de grootste supermarktketens, verschillende NGO’s, Nevedi, LTO Nederland en Friesland Campina. Met deze brede vertegenwoordiging hoopt de directeur van Nevedi een signaal af te geven. “We moeten boeren in Zuid-Amerika duidelijk maken dat de markt om duurzame soja vraagt, zodat de productie ervan op gang komt”, stelt directeur Henk Flipsen.

Doelstellingen

De doelstelling voor dit jaar is een half miljoen ton duurzame soja in te kopen. Deze hoeveelheid verdubbelt elk jaar om in 2015 alleen nog maar duurzame soja in te kopen.
“Het zou natuurlijk fantastisch zijn als dit initiatief bekend wordt bij andere landen en het ook op internationaal niveau geaccepteerd wordt”, bekent Johan van den Gronden, directeur van het WNF. Zo hoopt Van den Gronden het initiatief over de Nederlandse grenzen te tillen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.