Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
09
11
07
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door webmaster
Dossier: Personalia
Soort:

'Inkoop IT wordt groener"

Het inkoopbeleid van IT-beheerders wordt milieuvriendelijker. Ruim 80 procent van de ondervraagden van het onderzoekspanel IDC Enterprise Panel zegt dat milieuvriendelijke IT belangrijker wordt in hun organisatie.


Bijna de helft van het panel. 43 procent. zegt zelfs te overwegen hun IT-leveranciers te selecteren op de mate van groenheid.

Het IDC Enterprise Panel bestaat uit 5000 IT-professionals. zowel in klein- als in grootbedrijven. die zich bezig houden met de inkoop van technologie.

De motieven voor meer ‘groen’ lopen uiteen. De helft van de respondenten beweert dat hun management milieuverbetering hoog in het vaandel heeft staan. Net iets minder respondenten geven toe dat IT hierbij een belangrijke rol speelt. Een derde vindt milieuvriendelijkheid belangrijk bij het inkopen van IT. Maar het zijn niet alleen ‘nobele’ motieven die meespelen bij de keuze voor milieuvriendelijke IT. Ruim 80 procent geeft toe de groenere producten voornamelijk te kopen vanwege hun lagere operationele kosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.