Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
04
06
12
Jesper Romkes
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Jesper Romkes
Dossier: Onderzoek
Soort:

'Inkoop moet meer in 'hart' Griekse bedrijven'

Griekse bedrijven kunnen zich qua inkoop sterker inzetten om de economische situatie in het land om te gaan. Dit blijkt uit onderzoek van adviesbureau State of Flux.


Een onderzoek onder 130 Griekse bedrijven uit 20 verschillende sectoren en met een gecombineerde jaaromzet van 40 miljard euro wees uit dat negen van de tien bedrijven vooral bezig is met kostenbesparing. Toch heeft 44 procent van de ondervraagden geen centraal beleid gericht op spend aan derden. Ook gebruikt de helft van de bedrijven geen e-source hulpmiddelen om kosten te verlagen.

Achterstand strategische gebieden
State of Flux stelt dat de meerderheid van de bedrijven processen heeft voor inkoop, ‘procure to pay’ en controle van crediteurenadministratie. Op meer strategische gebieden als contract-, categorie-, en leveranciersmanagement blijven ze achter. Volgens Alexandros Tsagkas, hoofd van State of Flux Griekenland, moeten Griekse inkoopprofessionals zich meer laten horen en inkoop en supply chains in het hart van de organisatie brengen. Dit zegt hij tegen Procurement Leaders. “Ondanks het huidige economische klimaat moeten we vertrouwen op de positieve impact van efficiënt management.”

Jesper Romkes
Door Jesper Romkes
Jesper Romkes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.