Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
22
01
14
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
1
Door Bas Heerink
Dossier: Inkoop
Soort:

Inkoop Capelle op orde

Op het gebied van inkoop en aanbesteding zit de gemeente Capelle aan den IJssel op het juiste spoor. Dit is de conclusie uit het rapport van de rekenkamer van Capelle aan den IJssel.

Wat betreft inkoop en aanbestedingen gaat het goed in de gemeente Capelle aan den IJssel. Uit het rapport ‘Processen van Sturing’ van de rekenkamer van de gemeente blijkt dat Capelle aan den IJssel de criteria en procedures rond de inkoop en aanbestedingen op orde heeft. Verder scoort de gemeente ook hoog als het gaat om het aansturen van externe organisaties. Krimpen aan den IJssel, dat ook meewerkte aan het onderzoek, moet haar meerdere erkennen in de buurgemeente.

Procedures en criteria
De gemeente Capelle aan den IJssel volgt de door haar opgestelde procedures en criteria op het gebied van aanbestedingen en inkoop nauwgezet. De rekenkamer van de gemeente Capelle aan den IJssel is met name te spreken over de manier waarop indirecte kosten worden toegerekend. Volgens de rekenkamer is de methode die Capelle hanteert dan ook gedetailleerder dan die van haar buurgemeente Krimpen.

Leerschool
Op het gebied van inkoop en aanbesteding kan de gemeente Krimpen aan den IJssel dus nog het een en ander leren van Capelle. Het advies van de rekenkamer is dan ook dat Krimpen gebruikt maakt van de technische ontwikkelingen en de kennis bij haar buurtgemeente. Verder adviseert de rekenkamer dat wanneer er problemen zijn op het gebied van aansturing, beide gemeenten de oordeelsvorming op elkaar afstemmen. Door de samenwerking tussen de gemeenten te professionaliseren verwacht de rekenkamer dat het alleen maar beter gaat op het gebied van inkoop en aanbestedingen.

Reacties:

  • Online Publicaties | Bas Heerink | 20-10-2014 om 10:54

    […] bij aanbestedingen binnen de EU – Nieuwe aanbestedingswet nog weinig effect – Inkoop Capelle op orde – Amsterdam in overtreding bij […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.