Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
04
05
11
Michèle Giebing
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Michèle Giebing
Dossier: Duurzaam inkopen
Soort:

Inkoop Starbucks flink verduurzaamd

Koffieketen Starbucks koopt steeds duurzamer in, zo blijkt uit het tiende Global Responsibility Report van de keten.

Sinds 2010 bestaat 58 procent van alle energie die koffiegigant Starbucks inkoopt uit hernieuwbare energie. Daarmee heeft het bedrijf haar doel voor 2010 bereikt. Starbucks is daardoor de nummer vier van grootste inkopers van hernieuwbare energie in Amerika. Het is de bedoeling dat het percentage in 2015 omhoog gaat naar 100 procent. Ook wil het bedrijf dat jaar 100 procent verantwoordelijk geproduceerde en verhandelde koffie realiseren.

Vorderingen
Starbucks boekt ook vooruitgang op het gebied van recycling (van o.a. koffiebekers), waterbehoud en de bouw van duurzame panden. “Starbucks heeft belangrijke vorderingen gemaakt in voorname gebieden en erkent het belang van meer innovatie, betrokkenheid van klanten en beleidsleiderschap”, zegt Ben Packard, vice president van Global Responsibility bij Starbucks.

Toekomst
Hoewel Starbucks afgelopen jaar al veel meer gebruik maakte van herbruikbare koffiebekers, willen ze dat aantal flink omhoog helpen en klanten bewust maken van het belang hiervan. Om klanten te prikkelen, gaf Starbucks klanten met een zelf meegenomen beker onlangs een gratis kop koffie tijdens Earth Day.

Michèle Giebing
Door Michèle Giebing
Michèle Giebing

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.