Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
11
04
05
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door webmaster
Dossier: Onderzoek
Soort:

Inkoop tijdelijke arbeidskrachten blijkt lastig te managen

Europese inkoopteams hebben veel moeite met het beheren van uitgaven voor tijdelijke arbeidskrachten. Dat blijkt uit onderzoek. uitgevoerd door Spend Management leverancier Ariba. en gehouden onder 52 inkoopdirecteuren van Europa grootste organisaties. Het onderzoek toont aan dat het naleven van interne richtlijnen en procedures een van de grootste problemen is als het gaat om het managen van de uitgaven voor tijdelijke arbeidskrachten.

Het onderzoek. dat in januari en februari dit jaar is gehouden. kwam daarnaast met de volgende conclusies:

  • Gebrek aan inzicht ? 21 procent van de ondervraagden heeft geen inzicht in de uitgaven van het bedrijf aan tijdelijke arbeidskrachten.
  • Uitgaven buiten contract ? 46 procent van de ondervraagden heeft het gevoel dat tijdelijke arbeidskrachten worden geregeld buiten bedrijfsafspraken en gecontracteerde leveranciers om.
  • Contracten versus contacten ? 38 procent van de ondervraagden schat in dat er buiten contracten om wordt ingekocht. omdat medewerkers de voorkeur geven aan de persoonlijke contacten die ze hebben met bureaus.
  • Experts in arbeidskrachten ? 73 procent van de ondervraagde bedrijven gebruikt een bureau voor de werving van tijdelijke arbeidskrachten. vanwege de ervaring en het verlagen van de administratieve afhandeling.
?Met de hoge targets die staan voor besparingen. moeten inkoopdirecteuren kijken hoe ze met afdelingen kunnen samenwerken om zo de budgetten verder naar beneden te krijgen?. aldus Steve Muddiman. Vice President EMEA Marketing bij Ariba. ?De kosten voor tijdelijke arbeidskrachten vormen zo?n vijf tot tien procent van de totale kosten van een bedrijf. Het inkopen van tijdelijke werknemers buiten bestaande contracten. mag daarom eigenlijk helemaal geen optie zijn.?

Persbericht Ariba

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.