Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
01
07
15
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Koen Bugter
Dossier: Inkoop
Soort:

'Inkoop van bananen 20% duurder'

De zwakke dollar zorgt er voor dat Groente- en fruithandelaren duurdere bananen inkopen, dat schrijft AGF.nl, het branche-medium voor de AGF-sector. Zij spraken onder meer met een grote Duitse fruitimporteur.

Stabiel niveau
In z'n geheel genomen, zo zegt de handelaar, zijn vraag en aanbod bij bananen redelijk met elkaar in evenwicht. "Het aanbod is eerder te klein dan te groot". De prijzen liggen op een stabiel niveau.

Nu niet
Prijzenoorlogen van supermarkten, waarbij een kilo bananen voor 99 cent verkocht wordt, kan de branche nu niet gebruiken, aldus de zakenman. "Vanwege de zwakke dollar kunnen we ons dat niet permitteren. Bij de inkoop zijn bananen nu al zo'n 20 procent duurder dan normaal."

Door Koen Bugter
Journalist Koen Bugter (1982) werkt nu zo'n achttien jaar in de journalistiek en werkte vooral als verslaggever voor verschillende omroepen in Hilversum waaronder BNN, AvroTros en KRO-NCRV. Voor inkopers-cafe.nl krijgt hij graag de onderste steen boven. Heeft u tips voor Bugter? U kunt hem mailen via: koen@inkopers-cafe.nl of via twitter volgen: @koenbugter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.