Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
02
02
07
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door webmaster
Dossier: Overheidaanbesteding
Soort:

Inkoop van fusie Nuon en Essent gunstig voor consument

Nuon en Essent hebben op een persconferentie de plannen bekend gemaakt om te gaan fuseren. Door het samengaan van de twee energiebedrijven moet er ??n bedrijf ontstaan met vijf miljoen klanten. een omzet van twaalf miljard euro en twintigduizend werknemers. In totaal zullen er ruim dertienhonderd banen verloren gaan. Dit is kosten besparend. maar de echte winst moet geboekt worden door de inkoopafdeling.

Topmannen Michiel Boersma van Essent en Ludo van Halteren van Nuon schoven gisterenavond aan tafel bij het televisieprogramma Pauw en Witteman. Boersma - die de nieuwe fusie leiding zal geven - berekende daarin voor wat de consument zal merken van de fusie. Naast een logische naamswijziging zal de positie van het energiebedrijf op de inkoopmarkt sterker worden. Op de Europese markt zullen ze stijgen naar de achtste plaats. waardoor de onderhandelingspositie veel sterker is.

Op slechts dertig procent van de energierekeningen hebben de bedrijven zelf invloed. de grote inkoop. In de toekomst wil het nieuwe fusieconcern de positie in de markt daardoor nog meer versterker. waardoor ze zelfs naar plaats vijf of zes in de Europese markt kunnen komen. De verwachting van de twee topmannen is dat het hele proces nog zeker acht maanden in beslag zal nemen. Zo moeten de aandeelhouders en de Nederlandse Mededingingsautoriteit nog akkoord gaan met de plannen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.