Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
05
11
14
Nancy van Bemmel
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
4
Door Nancy van Bemmel
Dossier: Inkoop
Soort:

Inkoopdirecteur Aldi: €900.000 vertrekpremie

Aldi moet een vergoeding van €900.000 neertellen voor het ontslaan van de inkoopdirecteur Piet Vink. Hij werd afgelopen zomer uit zijn functie gezet nadat hij binnen het bedrijf telefonisch en schriftelijk kritiek had geuit over het autoritaire leidinggeven van Flor du Puy, directeur van Aldi Holding en topman van de keten in Nederland. Vink wilde dit graag toelichten in een mondeling gesprek, maar deze kans werd hem niet gegund.

Direct op straat
De rechter vindt het ongehoord dat Aldi de inkoopdirecteur, die al 27 jaar in dienst was, direct op straat zette zonder de klachten te onderzoeken. Aldi voerde voor het ontslag wel enige bezwaren aan over het functioneren van Vink, maar die waren niet onderbouwd.

Onzekerheid, angst en voorzichtigheid
Uit de brieven die de inkoopdirecteur naar de top van Aldi in Duitsland schreef, blijkt dat de verhoudingen binnen het Nederlandse bestuur van Aldi zeer slecht zijn. “Binnen de groep Nederlandse directeuren bestaat de laatste jaren veel onzekerheid, angst en voorzichtigheid. Het eigen initiatief wordt tegengewerkt.”

Afkoopsom
Aldi wilde Vink eigenlijk maximaal een afkoopsom van €450.000 betalen, maar de rechter heeft besloten dat hier een schepje bovenop moet. Aldi wil niet op de zaak reageren.

Nancy van Bemmel
Door Nancy van Bemmel
Nancy van Bemmel is een gedreven journalist. Voor Inkopers-café zet ze zich graag in om inkopers snel van het allerlaatste nieuws te voorzien. Heeft u tips voor Nancy? U kunt haar mailen via: nancy@inkopers-cafe.nl

Reacties:

 • Anoniem | 06-11-2014 om 12:17

  Eindelijk een inkoper die de moed heeft dit soort zaken bespreekbaar te maken in het belang van de onderneming, haar werknemers, leveranciers en klanten.

  • Anoniem | 05-04-2015 om 18:10

   Vink is een rot vent!

 • Anoniem | 01-12-2014 om 12:53

  Het gaat helemaal niet goed met de Aldi kijk eens in de winkels van Lidl deze zijn gelijk begonnen met een gelijke formule maar stijgen inmiddels ver boven de Aldi formule uit. De winkelservice en het assortiment zijn ernstig toe aan een nieuwe inkoper.

  • Anoniem | 05-04-2015 om 18:13

   Aldi en Lidl zijn niet gelijk begonnen, maar veel later. Door personeel. dat uit onvrede bij de Aldi in Dld. is weggegaan en een soortgelijk bedrijf is begonnen. Ik denk dat de Aldi te halsstarrig vasthoud aan zo’n 500 artikelen. Ze zullen toch meer met de tijd mee moeten gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.