Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
19
06
12
Kristel Hurenkamp
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Kristel Hurenkamp
Dossier: Inkoop
Soort:

InkoopJobs: alle interim inkoopjobs voor zzp'ers op een plaats

Een wens van vele zzp-inkoopprofessionals is met de komst van InkoopJobs ingewilligd; het is dé online verzamelsite voor interim inkoopopdrachten van de belangrijkste bemiddelaars voor tijdelijke opdrachten in het inkoopvak. Zzp’ers hoeven niet langer allerlei marktplaatsen en websites af om een opdracht binnen te halen of bij bureaus te leuren wat voor opdrachten men heeft.

 “Zzp’ers klaagden over het feit dat ze dagelijks allerlei verschillende marktplaatsen en websites af moesten op zoek naar een opdracht”, vertelt De Jongh als hem gevraagd wordt hoe het idee is ontstaan. “Er zijn erg veel van die sites, dat is nu juist het probleem. En ook een aantal sites die de vraag vanuit andere sites weer bundelen. Maar van die laatste groep richt geen enkele zich op één specifiek vakgebied. Bovendien zijn het vaak sites met allerlei vervelende, vaak betaalde, constructies die de zzp’er eerst moet doorlopen voordat hij bijvoorbeeld kan reageren. Of er staan niet bestaande jobs op.” Kortom: er was sterk behoefte aan een platform dat zich focust op één vakgebied, namelijk inkoop en waar geen (betaalde) drempels worden opgegooid. En een platform bovendien dat gedragen wordt door prominente bureaus in dat vakgebied en waar uitsluitend echt bestaande interimjobs op staan.

De toekomst

InkoopJobs moet uitgroeien tot hét kanaal waar vraag en aanbod voor interim inkoopopdrachten elkaar ontmoeten. Vooralsnog is op de website het aanbod van Insinc, InQuest, TopbuyersDPA en PeopleGroup te vinden, maar andere bureaus worden van harte uitgenodigd om zich ook aan te sluiten. “Uiteraard zijn er wel spelregels waaraan je als bemiddelaar moet voldoen om te mogen aansluiten, zoals voldoende interim inkoopopdrachten kunnen aanbieden”, stelt Kamphuys. “Het is niet de bedoeling dat ieder bureau dat ooit eens een interim inkooppositie heeft, zomaar kan aansluiten. We willen namelijk wel hoogwaardige content kunnen bieden aan zzp’ers.”

De site biedt drie voordelen. Ten eerste kunnen zelfstandige inkopers zich (gratis) inschrijven en hun gegevens en beschikbaarheid met één handeling kenbaar maken aan alle bureaus die aan InkoopJobs deelnemen. Ten tweede is de site een plek waar de aangesloten partners al hun interim inkoopjobs kenbaar maken en waar aangesloten zzp’ers desgewenst automatisch e-mail notificaties van kunnen krijgen. En ten derde is de site één plaats waar opdrachtgevers een kundig bureau kunnen selecteren om hun interim inkoopopdracht optimaal te laten matchen. Uiteindelijke matching op een opdracht blijft binnen de bureaus plaatsvinden, zodat opdrachtgever en zzp’er verzekerd zijn van de beste match. “En dat is uniek”, zegt De Jongh. “Het scheelt zzp’ers en opdrachtgevers een hoop tijd en gedoe en bovendien worden online communicatie en professionele matching door ervaren recruiters gecombineerd.

Ambitieus
Social media gaan een belangrijke rol spelen bij het genereren van bekendheid van de onafhankelijk opererende website. Daarnaast hebben alle partners de lancering van de site bekend gemaakt via hun eigen CRM-systeem. Voor de komende tijd heeft InkoopJobs een ambitieus doel. Kamphuys: “We willen dat binnen vier weken 80 procent van de zelfstandige inkoopprofessionals van ons bestaan afweet.”

Kristel Hurenkamp
Door Kristel Hurenkamp
Kristel Hurenkamp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.