Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
03
10
06
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door webmaster
Dossier: Onderzoek
Soort:

Inkoopkosten kunnen drastisch omlaag door inkoopmanagement-systemen

Door het gebruik van Supplier Relationship Management (SRM) kunnen de inkoopkosten dalen met tien tot vijfentwintig procent. Dit is de conclusie uit een onderzoek van Capgemini. met als werktitel ‘Welke meerwaarde is te verwachten van SRM oplossingen?’. Het consultingsbedrijf heeft een aantal resultaten gepubliceerd. waarin onder meer blijkt dat de inkoop een belangrijk aandachtspunt is voor Europese bedrijven.

Dit werd ondervonden door het onderzoek te richten op de prioriteit in zes Europese landen van de Chief Purchasing Officers (CPO). De CPO’ers maken steeds meer gebruik van inkoopmanagement-systemen. Zoals ontwikkeling van de waarde van leveranciers. prestatiemetingen en het gebruik van wetgevingen.

Met het gebruik van een effectief SRM-systeem kan tien tot vijfentwintig procent aan de inkoopkosten worden bespaard. Hierbij is het wel afhankelijk van het huidige ontwikkelingsniveau van de inkoopprocessen en de samenstelling van de uitgaven. Minder positief was de conclusie van Capgemini dat veel ondernemingen nog reactief reageren op nieuwe regelgevingen. in plaats van vooral strategieën te ontwikkelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.