Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
30
07
04
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door webmaster
Dossier: Overheidaanbesteding
Soort:

Inkoopmanager Aholds US Foodservice bekent schuld

Een vooormalig inkoopmanager bij Aholds US Foodservice. Timothy J. Lee. heeft afgelopen vrijdag zijn schuld toegegeven in een onderzoek naar onder meer handel met voorkennis. Dat schrijft de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal op basis van bronnen die dicht bij de situatie staan. Volgens de bronnen wordt de bekentenis binnenkort bekendgemaakt.

Het Amerikaanse Openbaar Ministerie hoopt nog deze week andere functionarissen van US Foodservice. zoals voormalig marketing manager Mark Kaiser. ex-CFO Michael Resnick en de toenmalige Vice President William Carter. in staat van beschuldiging te stellen vanwege aandelenzwendel. aldus de bronnen.

Volgens de Amerikaanse regering heeft de zwendel beleggers usd 6 mrd gekost. Dat is het bedrag waarmee de marktwaarde van Ahold is afgenomen nadat de boekhoudfraude aan het licht kwam.

De bekentenis van Lee is gebaseerd op beschuldigingen dat hij functionarissen van voedingsdetaillisten tipte inzake de aanstaande koop voor usd 3.5 mrd van groothandel US Foodservice door Ahold in 2000. aldus de bronnen.

Bron: Beurs.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.