Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
15
05
15
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Koen Bugter
Dossier: Inkoop
Soort:

‘Inkoopprijzen bouw stijgen dit jaar’

De inkoopprijzen in de bouw gaan nog dit jaar omhoog. Prijzen van toeleveranciers, onderaannemers en installateurs zullen stijgen. Dat verwacht Peter Maalman, directeur van bouwbedrijf HSB. De gestegen inkoopprijzen kunnen de marges van hoofdaannemers verslechteren.

Directeur van M.J. de Nijs, Winfred de Nijs, waarschuwde vorig maand al voor een inhaaleffect. De toeleverende industrie moet de schade herstellen die tijdens de crisis is ontstaan. Dit jaar krijgen woningbouwers al te maken met productiecapaciteitsproblemen, denkt Maalman. "Het gaat sneller dan we hadden verwacht. En het wordt lastiger dan veel bedrijven denken", zegt de HSB-directeur in Deal!. Hoofdaannemers zouden moeten strijden om de overgebleven productiecapaciteit bij toeleveranciers, onderaannemers en installateurs.

Prijsstijging
Wie niet nu al productiecapaciteit reserveert, loopt straks risico dat er geen capaciteit meer is. Mocht er nog wel capaciteit beschikbaar zijn: dan tegen veel hogere prijzen. De woningmarkt trekt aan, met name in Noord Holland. De prijsstijging is een direct gevolg van die aantrekkende markt.

Door Koen Bugter
Journalist Koen Bugter (1982) werkt nu zo'n achttien jaar in de journalistiek en werkte vooral als verslaggever voor verschillende omroepen in Hilversum waaronder BNN, AvroTros en KRO-NCRV. Voor inkopers-cafe.nl krijgt hij graag de onderste steen boven. Heeft u tips voor Bugter? U kunt hem mailen via: koen@inkopers-cafe.nl of via twitter volgen: @koenbugter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.