Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
25
09
15
Nancy van Bemmel
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
1
Door Nancy van Bemmel
Dossier: E-procurement
Soort:

Inkoopsoftware zorgt voor betere prestaties

Inkoopsoftware zorgt voor betere prestaties

Organisaties die inkoopsoftware inzetten, laten betere prestaties zien als het gaat om spend under management en uitnutting van contracten. Daarnaast maken deze organisaties meer gebruik van de total cost of ownership-methodiek bij inkoop. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van Qando naar het gebruik van inkoopsoftware onder zestig profit- en non-profitorganisaties.

In vergelijking met het onderzoek van vorig jaar valt op dat de adoptie van de contractmanagement- en supplier performance management-modules hoger ligt (groei van 7%). Deze module werd voorheen als onderschoven kindje beschouwd, stellen de onderzoekers. Een andere rijzende ster is contractmanagementsoftware. 61% van de onderzochte bedrijven beschikt over deze module. Dit is een groei van 12% ten opzichte van 2014. Dat schrijft Deal!.

Doorlooptijden
Het onderzoek heeft het gebruik van sourcing, contractmanagement en procure to pay-modules vergeleken met de doorlooptijden van het order-, sourcing-, en contracteringsproces. Hieruit blijkt dat het orderproces met de software met twee dagen verkort kan worden. Het contracteringsproces kan met iets minder dan een week verkort worden. Het onderzoek toont echter ook aan dat het hebben van software voor het sourcing-proces niet zorgt voor een verbetering in de doorlooptijd. Hierbij kost het proces zelf 2 weken langer.

Nancy van Bemmel
Door Nancy van Bemmel
Nancy van Bemmel is een gedreven journalist. Voor Inkopers-café zet ze zich graag in om inkopers snel van het allerlaatste nieuws te voorzien. Heeft u tips voor Nancy? U kunt haar mailen via: nancy@inkopers-cafe.nl

Reacties:

  • Harry Aa | 13-11-2016 om 18:13

    Interessant artikel! Toevallig doe ik onderzoek naar de relatie tussen Business Analytics (hiertoe behoort ook inkoopsoftware) en Inkoopprestatie. Binnen business analytics worden verschillende analytische tools gebruikt zoals bijv. Microsoft Excel. Bent u benieuwd hoe u inkooppprestatie kunt verbeteren m.b.v. business analytics? Voor mijn master thesis op het gebied van inkoop heb ik een enquête gemaakt over de relatie tussen Business Analytics en Inkoopprestatie. Momenteel ben ik hard op zoek naar enquête respondenten! De enquête duurt ongeveer zeven minuten. Ik zou het erg waarderen als u deelneemt aan het onderzoek! https://goo.gl/EuMPPD

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.