Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
15
02
16
Nancy van Bemmel
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Nancy van Bemmel
Dossier: Inkoop
Soort: ,

Inkooptopper van de maand: Eugene Cohen

Elke maand belonen we een inkoper voor het geven van een interessante reactie op een van de artikelen op InkopersCafe.nl. Deze maand wordt Eugene Cohen in de schijnwerpers gezet en ontvangt hij de strip Inkooptopper.

Eugene Cohen is al sinds 1984 actief in het inkoopvak en heeft sindsdien verschillende strategische- en managementfuncties vervult. “Techniek en commercie hebben mij van jongs af aan al getriggerd”, zegt Cohen. “Door die combinatie ben ik in inkoop terechtgekomen.”

Welke inkoopopdracht is je het meest bijgebleven?
“De opdracht waar ik de meeste voldoening uit heb gehaald is het realiseren van het onderhoudscontract van de DCS systemen, voor het volgen, sturen en controleren van het stroomopwekkingsproces, ten behoeve van de elektriciteitscentrales van Electrabel. De interne klant wilde dit niet graag uit handen geven, omdat ze bang waren dat de leverancier teveel inzicht zou krijgen in het proces. Tevens waren ze bang dat ze te afhankelijk zouden worden van de leverancier. Deze had namelijk een monopolypositie op verschillend onderdelen van de geleverde machine.”

Hoe heb je deze opdracht tot een goed einde gebracht?
“Er was veel interne weerstand, daarom heb ik eerst met de interne klanten gesproken. Samen hebben we gekeken waar de pijnpunten zaten en wat de meerwaarde van het onderhoudscontract zou kunnen zijn. Uiteindelijk ging de interne klant het belang ervan inzien.”

“De volgende uitdaging was de monopolypositie van de leverancier. In de onderhandelingen is het gelukt om tot een oplossing te komen, waarbij de onderdelen van het systeem beter en goedkoper beschikbaar werden. Daarnaast is de focus gelegd op samenwerking. In het contract was vastgelegd dat op het moment dat de leverancier met ons meedacht over besparingsmogelijkheden, hij ook een percentage van de behaalde winst kreeg. Zo werden leveranciers getriggerd om mee te denken en ontstond er een win-winsituatie.”

Waar worstelen inkopers volgens jou nog veel mee?
“Veel inkopers vechten nog tegen de organisatie. Het meekrijgen van interne klanten blijft een grote uitdaging. Dit vereist een andere benadering. Je kunt jezelf als inkoper wel erg belangrijk vinden, maar ik denk dat je je plaats moet verdienen en je moet kunnen inleven in je interne klant. Als je vervolgens ook resultaten boekt, zal het draagvlak toenemen. Dat werkt beter dan afdwingen.”

Welke trends zie je in het inkoopvak?
“Vroeger zag je dat er laatdunkend over inkopers werd gedacht. Als er een werknemer over was, werd die op inkoop of in het magazijn gezet. Die trend is nu erg veranderd. Van de inkoper wordt tegenwoordig veel meer verwacht. In plaats van iemand die reactief is, zoeken bedrijven nu iemand die proactief meedenkt. De strategie van het bedrijf moet vertaald worden naar inkoop en de leverancierskeuze. Als je als bedrijf bijvoorbeeld kwaliteit wilt leveren en flexibel wilt zijn, dan moeten de leveranciers hieraan kunnen bijdragen.”

Hoe gaat inkoop zich de komende jaren ontwikkelen?
“Ik heb bij bedrijven gewerkt waar steeds meer activiteiten uitbesteed werden. Die bedrijven richten zich op hun core-business. Ik denk dat een groeiend aantal bedrijven op deze manier gaat denken. Ze gaan terug naar waar ze goed in zijn en waar geld mee verdiend wordt. Alles wat andere bedrijven beter kunnen, wordt uitbesteed. Ik denk dat de inkoopvolume en het belang van inkoop daardoor gaat toenemen de komende jaren.

Nancy van Bemmel
Door Nancy van Bemmel
Nancy van Bemmel is een gedreven journalist. Voor Inkopers-café zet ze zich graag in om inkopers snel van het allerlaatste nieuws te voorzien. Heeft u tips voor Nancy? U kunt haar mailen via: nancy@inkopers-cafe.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.