Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
17
08
12
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Suzanne Wijers
Dossier: Inkoop
Soort:

Inkoopverwachtingen technologie 'dramatisch'

Uit een onderzoek van Procurement Leaders onder haar panelleden, bleek deze week dat CPO’s minder verwachten in te kopen op het gebied van technologie en systemen dan vorige maand.

In de zogeheten August Procurement Intentions Survey werd onder meer aan het panel gevraagd of ze verwachtten dat de uitgaven aan technologie en systemen de komende 12 maanden zou stijgen, dalen of gelijk zou blijven. In juli verwachtte 66 procent van de panelleden nog dat dit aantal zou stijgen. Deze maand was slechts 49 procent positief.

Dramatische daling
De indexscore is als gevolg hiervan gedaald van +0.64 naar +0.44. Procurement Leaders spreekt van een ‘dramatische daling’. Die daling houdt mogelijk verband met de ontwikkelingen van de inkoopbudgetten van derde partijen. De indexscore daalde van +0.08 naar -0.06 en was daarmee de eerste index die van een positieve naar een negatieve score zakte.

Wat precies de oorzaak is, is nog onduidelijk. Mogelijk vinden de CPO’s dat ze al genoeg hebben uitgegeven aan technologie en systemen. De volgende survey in september geeft mogelijk meer inzicht in de motieven van de gewijzigde inkoopintenties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.