Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
16
04
12
Niels Achtereekte
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Niels Achtereekte
Dossier: Inkoop
Soort:

'Inkoopvoorwaarden VNG kloppen niet'

Het nieuwe model Algemene Inkoopvoorwaarden van de Nederlandse Vereniging van Gemeenten (VNG) maakt te weinig onderscheid in inkoop van commodities en intellectuele diensten. Dat stellen belangenverenigingen voor architecten en ingenieurs.

“Het is onbegrijpelijk dat de VNG geen verschil wil zien tussen de inkoop van potloden en schoonmaakdiensten en de complexe intellectuele diensten van architecten en ingenieurs”, laten de directeuren van de beroepsvereniging voor architecten (BNA) en de branchevereniging voor ingenieursbureaus (NLingenieurs) weten. Voor onder meer accountants, verzekeraars en aannemers wordt wel een uitzondering gemaakt.

Veel discussie
Ondanks herhaaldelijk aankloppen bij de VNG, kregen BNA en NLingenieurs geen kans om te helpen bij het opstellen van richtlijnen, stellen zij zelf. Ze verwachten veel discussies tussen marktpartijen en gemeenten bij aanbestedingen waar de voorwaarden worden voorgeschreven. “VNG zadelt haar leden op met extra werk en kosten. Er zijn al gemeentes die hebben aangegeven het model inkoopvoorwaarden van VNG niet te zullen toepassen op ingenieurs- en architectendiensten. De verwachting is dat er vele zullen volgen”, aldus de organisaties.

Niels Achtereekte
Door Niels Achtereekte
Niels Achtereekte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.