Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
18
11
11
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Koos Plegt
Dossier: Economie
Soort:

Inkoper verdient het meest in de Randstad

Voor een inkoopfunctie moet je nog altijd in de Randstad zijn. Dat blijkt uit onderzoek van Human Capital Group. In en rond Amsterdam, Rotterdam en Den Haag zijn de salarissen voor inkopers het hoogst.

Dit beeld is afwijkend van een bredere conclusie uit het onderzoek van HR-adviesbureau Human Capital Group onder 264 organisaties (zowel profit als non-profit) met 220.000 medewerkers. Over alle beroepsgroepen gemeten heeft Midden-Nederland (Utrecht, ’t Gooi, Almere en de Betuwe) namelijk de Randstad verstoten als best betalende regio. De bruto jaarsalarissen liggen hier gemiddeld 4,9 procent hoger dan het landelijk gemiddelde. In de Randstad ligt het 1,8 procent boven het landelijke gemiddelde.

Functieschaarste
Human Capital Group verklaart de koppositie van Midden-Nederland uit de toegenomen bedrijvigheid in deze regio, die functieschaarste tot gevolg heeft. Vooral het hogere kader (directieleden en afdelingshoofden) profiteert hiervan, maar ook verdienen bijvoorbeeld productiemedewerkers in Midden-Nederland 5 procent meer dan hun collega’s elders in het land. In de Randstad belonen organisaties inkoopfuncties beter, maar dit geldt ook voor technische banen, onderhoudsfuncties, facilitaire en secretariële functies.

Loonstijging
Professionals in de industrie ervaren in 2011 de sterkste loonstijging. In veel sectoren ligt de loonstijging dit jaar hoger dan in 2010, behalve bij de overheid en in de zorg. Ondanks de crisis ervaart bijna de helft (40 procent) van de organisaties krapte op de arbeidsmarkt. ICT’ers, technici en marketeers zijn schaars. Vacatures in de inkoop weten zij echter makkelijker in te vullen, evenals vacatures in HRM en logistiek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.