Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
26
11
12
Dennis Mensink
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Dennis Mensink
Dossier: Economie
Soort:

Inkopers bang voor risico's nieuwe baan

Inkopers zijn steeds banger voor de risico’s die zij lopen door van baan te verwisselen. Daarom blijven zij liever nog wat langer bij hun huidige werkgever. Dat blijkt uit The Procurement and Supply Chain Salary Survey 2012/13 van recruitmentbureau PSD Group.

De laatste twaalf maanden is het aantal inkoopprofessionals dat aangeboden inkoopbanen heeft geweigerd toegenomen met 20 procent, zo blijkt uit het onderzoek. De onderzoekers wijten de groei aan een combinatie van twijfel van individuen – ze hebben nu veelal een relatief veilig onderkomen – en een zwak wervingsproces van werkgevers.

Ongeïnspireerd wervingsproces
“Bedrijven zijn behoorlijk traag en ongeïnspireerd gedurende het wervingsproces. Dat trekt kandidaten niet over de streep”, aldus Stephen Fletcher, directeur bij PSD, in een toelichting op Supplymanagement.com. Als bedrijven een robuust, efficiënt en inspirerend wervingsproces hebben, hebben zij volgens Fletcher een veel grotere kans om de juiste kandidaten aan te trekken én te activeren om hun baan op te zeggen en de overstap te wagen.

Salarisverhoging lager dan inflatie

Het onderzoek wees overigens ook uit dat de inkopers in loondienst hun salaris het afgelopen jaar over het algemeen weliswaar zagen toenemen, maar slechts mondjesmaat. De inflatie was in 60 procent van de gevallen hoger dan de salarisverhoging. Een kwart van de ondervraagde inkopers kreeg er het afgelopen jaar zelfs niets bij. Opvallend is wel dat veel inkopers positief zijn over hun kansen in 2013. 68 procent verwacht dat zijn salaris komend jaar zal toenemen. 40 procent kijkt passief uit naar een andere baan, terwijl 27 procent actief op zoek is naar een nieuwe job.

Dennis Mensink
Door Dennis Mensink
Dennis Mensink schreef in het verleden onder meer voor titels als NRC Handelsblad, AD en FEM en coördineerde verschillende corporate uitgaven. Momenteel combineert hij het mooie redactiewerk met het ondernemerschap bij Functioneel Wit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.