Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
13
03
08
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door webmaster
Dossier: Overheidaanbesteding
Soort:

'Inkopers duur uit met Software Assurance'

Het Software Assurance abonnement van Microsoft bespaart organisaties geen geld. Dat komt naar voren in een onderzoek onder it-inkopers door Forrest Research.


Met Software Assurance (SA) introduceerde Microsoft een bedrijfsabonnement dat voorziet in updates. ondersteuning en hulpmiddelen voor trainingen. Een belangrijke reden om voor SA te kiezen waren de upgrades van software. zoals van Windows XP naar Vista. Volgens inkopers houdt Microsoft zich echter niet aan een vast patroon voor upgrades.

Daardoor kan SA meer kosten dan het eenvoudig aanschaffen van nieuwe pakketten. stelt Forrester. Als er vier jaar tussen het uitbrengen van een upgrade zit. berekende Forrester. is SA 16 procent duurder dan het aanschaffen van een nieuwe desktop-licentie.

Forrester oordeelt dat ‘de onzekerheid over het verschijnen van nieuwe versies van producten het inkopers moeilijk maakt om een driejarig SA-contract opnieuw te rechtvaardigen’. Forrester adviseert om met Microsoft te onderhandelen voor betere voorwaarden en voor een korting tussen de zeven en vijftien procent.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.