Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
07
06
18
Jon Jonoski
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Jon Jonoski
Dossier: Onderzoek
Soort:

Inkopers geven steeds vaker voorkeur aan geautomatiseerd bestelsysteem

Inkopers geven steeds vaker voorkeur aan geautomatiseerd bestelsysteem

Onderzoek van Manutan toont aan dat 23% van de inkopers dit jaar automatisch bestellingen deed via een geautomatiseerd bestelsysteem. Dat aandeel bedroeg drie jaar geleden nog 14%, en de verwachting is dat het in 2021 zal stijgen naar 48%. Daarnaast wordt verwacht dat over drie jaar voor slechts 11% van de bestellingen e-mail gebruikt zal worden, terwijl in 22% van de gevallen inkopers zich zullen wenden tot een gespecialiseerde b2b webshop.

Peter Paul van Hoegee, manager Costumer Solutions Benelux bij Manutan, stelt naar aanleiding van dit onderzoek “dat leveranciers verder zullen moeten digitaliseren om hun klanten vast te houden. Zo zullen ze bijvoorbeeld een directe koppeling met het ERP-systeem moeten aanbieden”.

Tijdsbesparing

Hoewel er tussen branches grote verschillen zijn – in de industrie geeft 48% de voorkeur aan automatisch bestellen, in de bouw 29% - geeft 86% van de ondervraagden aan dat zij vijf uur of langer bezig zijn het bestelproces. Tegelijkertijd verwacht 71% dat het aantal bestellingen in 2021 gelijk blijft of zal toenemen. Volgens van Hoegee is het dan ook logisch dat veel inkopers de voorkeur geven aan een geautomatiseerd bestelsysteem. Hij verwacht dat met de automatisering van het inkoopproces veel tijd bespaard zal worden.

Jon Jonoski
Door Jon Jonoski
Jon Jonoski is een enthousiaste journalist die zich graag verdiept in de wereld van inkoop en aanbestedingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.