Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
22
12
11
Niels Achtereekte
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Niels Achtereekte
Dossier: Inkoop
Soort:

Inkopers kunnen druk zetten op duurzaamheidsbeleid

Marketeers en inkopers zijn sleutelfiguren voor het succes van duurzaamheid. Dat stelt adviesorganisatie Deloitte naar aanleiding van onderzoek onder deze doelgroep. Volgens de ondervraagden stimuleert duurzame inkoop innovatie, vergroot het omzet en creëert het concurrentievoordeel.

Deloitte sloeg voor het onderzoek onder andere de handen ineen met NIMA en NEVI. Een ruime meerderheid van de respondenten (88 procent) gaf aan dat duurzaamheid in de toekomst steeds belangrijker wordt. Van de professionals die al fanatiek met duurzaamheid aan de slag zijn – door Deloitte ‘leaders’ gedoopt – zegt 40 procent zijn motivatie uit idealisme te halen.

Langetermijnvisie
De ondervraagde inkopers en marketeers geven wel aan dat het succes van duurzame marketing en inkoop afhankelijk is van een langetermijnvisie en strategie, commitment vanuit het management en beschikbare middelen en budget. En dat zorgt voor barrières.

Integreren in alle velden

“Aangezien marketeers en inkopers grote overeenstemming hebben over de relevantie en bijdrage van duurzaamheid, zal er vanuit deze twee groepen een druk ontstaan om duurzaamheid te integreren in alle expertisevelden”, zegt Anneke Sipkens, director en duurzaamheidsexpert bij Deloitte. “Van daaruit kan duurzaamheid richting innovatie en marktbenadering echt vormgegeven worden.”

Niels Achtereekte
Door Niels Achtereekte
Niels Achtereekte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.