Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
14
07
16
Nancy van Bemmel
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Nancy van Bemmel
Dossier: Inkoop
Soort:

Inkopers werkloos bij fusie Tata Steel en Thyssenkrupp

Inkopers werkloos bij fusie Tata Steel en Thyssenkrupp

Veel inkopers zullen hun baan verliezen als Tata Steel fuseert met de Duitse branchegenoot ThyssenKrupp. Bij een fusie worden de afdelingen inkoop en verkoop samengevoegd. In totaal kunnen maximaal 4000 medewerkers hun baan verliezen. Dat vertelt FNV-bestuurder Aad in ’t Veld tegen RTV NH.

Het staalconcern heeft toegegeven te praten met ‘strategische spelers’ over een verregaande samenwerking, waaronder met ThyssenKrupp. Ook de Britse activiteiten van Tata Steel worden meegenomen in die besprekingen, schrijft het FD.

Gesprekken lopen nog
De FNV-bestuurder geeft toe dat de gevolgen van een fusie nog niet vaststaan, omdat de gesprekken tussen de twee partijen nog lopen. Tata Steel Nederland wil op zijn beurt niet reageren. Het bedrijf heeft eerder toegezegd honderden miljoenen te steken in de fabriek in IJmuiden om het productieproces te moderniseren.

Marktomstandigheden
Tata Steel heeft last van lastige marktomstandigheden. Er is maar weinig vraag en veel aanbod op de markt, onder andere door de export van goedkoop Chinees staal. Ook zijn de productiekosten in Europa hoog.

Nancy van Bemmel
Door Nancy van Bemmel
Nancy van Bemmel is een gedreven journalist. Voor Inkopers-café zet ze zich graag in om inkopers snel van het allerlaatste nieuws te voorzien. Heeft u tips voor Nancy? U kunt haar mailen via: nancy@inkopers-cafe.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.